Διαιτολόγος Διατροφολόγος Κοζάνη

Γύρος κοτόπουλο

Γύρος κοτόπουλο

Posted on

γυρος

Υλικά

Για τον γύρο:

  • 1 στήθος φιλέτο ή 3 μπουτάκια χωρίς κόκκαλο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • Αλάτι

Για τη σος:

  • 1 κ.σ. γιαούρτι
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μαγιονέζα extra light
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα

Για το σερβίρισμα:

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • Μαϊντανό
  • Πίτες για σουβλάκι

Εκτέλεση

Βάζουμε το κοτόπουλο, σε λεπτές λωρίδες κομμένο, σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το μείγμα μπαχαρικών, τη ρίγανη και το αλάτι.

Ανακατεύουμε καλά και το ψήνουμε για 10 λεπτά στο τηγάνι.

Απλώνουμε ένα βρεγμένο κομμάτι λαδόκολλα σε ένα ταψί, αλατίζουμε τις πίτες, τις απλώνουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Για να φτιάξουμε τη σος, ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά.