Υλικά
- 1 κιλό μέτρια καλαμαράκια
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκ. Σκόρδο
- 5-6 κλωναράκια μαϊντανό
- Χυμό από μισό λεμονί
- 1 κούπα ρύζι
- 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
- Αλάτι & πιπέρι
- 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, πλένουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι Στην συνεχεία ρίχνουμε το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού την μισή συσκευασία ντοματάκια, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά, και στην συνεχεία ρίχνουμε το ρύζι με 2 κούπες νερό, και τα αφήνουμε μέχρι να βράσει το ρύζι.
Τέλος με την βοήθεια ενός μικρού κουταλιού παίρνουμε λίγη γέμιση και γεμίζουμε τα καλαμαράκια, τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ντομάτα, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, νερό, αλατοπίπερο σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά και τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε για πολύ λίγο να πάρουν λίγο χρώμα και είναι έτοιμα.