Υλικά
- 1 κιλό μέτρια καλαμαράκια
- Αλάτι
- 1 λεμόνι
- ½ cup λευκό κρασί
- 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καλαμάρια με μέτρια κομμάτια. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει καλά, ψήνουμε τα καλαμάρια αλατισμένα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη σάλτσα λεμονιού, ανακατεύοντας το κρασί με το λεμόνι και λίγο αλάτι. Περιχύνουμε τα καλαμάρια ενώ είναι στη φωτιά και τη κλείνουμε.