καλαμαρι

Υλικά

  • 1 κιλό μέτρια καλαμαράκια
  • Αλάτι
  • 1 λεμόνι
  • ½ cup λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καλαμάρια με μέτρια κομμάτια. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει καλά, ψήνουμε τα καλαμάρια αλατισμένα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη σάλτσα λεμονιού, ανακατεύοντας το κρασί με το λεμόνι και λίγο αλάτι. Περιχύνουμε τα καλαμάρια ενώ είναι στη φωτιά και τη κλείνουμε.