Υλικά
- 500g γαρίδες μικρές χωρίς κέλυφος
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- ½ cup ψιλοκομμένο σέλινο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο για κάθε μερίδα
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1 συσκευασία ψιλοκομμένη ντομάτα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
- 2 φλιτζάνια βραστό ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Σοτάρουμε σε αντικολλητικό σκεύος το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλινο και το σκόρδο για 2΄. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά.
Προσθέτουμε την ντομάτα, τα μπαχαρικά και βράζουμε την σάλτσα για 10΄.
Προσθέτουμε τις γαρίδες, τις αφήνουμε να σιγοβράσουν μέσα στη σάλτσα για 5΄και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ σοτάρουμε το ρύζι μέσα σε 2 κ.σ. λάδι για 1΄. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και λίγο αλάτι, αν χρειαστεί. Σιγοβράζουμε το ρύζι για 10΄, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε το ρύζι για 5΄μέχρι να πιει τους χυμούς του και το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Σερβίρουμε το ρύζι σε πιάτα και το περιχύνουμε με τις γαρίδες.