Υλικά
- 1 cup ρύζι για ριζότο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 500g σπαράγγια
- 1/3 cup λευκό κρασί
- 150g τυρί χαμηλό σε λιπαρά τριμμένο
- 1 κ.γλ. Ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε και κρατάμε τις κορυφές από τα σπαράγγια και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τρίβουμε το σκόρδο και τα σοτάρουμε με τα ψιλοκομμένα σπαράγγια σε 1 κ.γλ. ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε αλατοπίπερο. Προσθέτουμε νερό (αναλογία 1 κούπα ρύζι με 2 ½ κούπες νερό) και αφήνουμε μέχρι να το πει.
Ρίχνουμε τη γραβιέρα αφήνουμε 2-3΄και σερβίρουμε.