σπαραγια

Υλικά

  • 1 cup ρύζι για ριζότο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 500g σπαράγγια
  • 1/3 cup λευκό κρασί
  • 150g τυρί χαμηλό σε λιπαρά τριμμένο
  • 1 κ.γλ. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε και κρατάμε τις κορυφές από τα σπαράγγια και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τρίβουμε το σκόρδο και τα σοτάρουμε με τα ψιλοκομμένα σπαράγγια σε 1 κ.γλ. ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε αλατοπίπερο. Προσθέτουμε νερό (αναλογία 1 κούπα ρύζι με 2 ½ κούπες νερό)  και αφήνουμε μέχρι να το πει.

Ρίχνουμε τη γραβιέρα αφήνουμε 2-3΄και σερβίρουμε.