σουφλε

Υλικά

  • 500g λαζάνια
  • 150g τυρί τριμμένο χαμηλό σε λιπαρά
  • 10 φέτες πάριζα 0-1% λιπαρά σε κομματάκια
  • 1 κουτί μανιτάρια
  • 3 πιπεριές
  • 1 κρέμα γάλακτος (500 ml, 3% λιπαρά)

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τα λαζάνια 1 λεπτό λιγότερο απ’ ότι θα έπρεπε και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ μέτριου μεγέθους.

Βγάζουμε δύο γεμάτες χούφτες από τα τριμμένα και ανακατεμένα τυριά σε ένα μπολ.

Ανακατεύουμε την ψιλοκομμένη πάριζα, τα μανιτάρια και τις πιπεριές με τα υπόλοιπα τυριά. Τα ρίχνουμε στο σουφλέ και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι.

Από πάνω απλώνουμε τα τυριά που φυλάξαμε.

Περιχύνουμε τη κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 3 τέταρτα περίπου μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.