ανοιξιατικη

Υλικά

  • 1 μεσαία ρίζα σγουρή σαλάτα ή τρυφερό μαρούλι
  • Ντοματίνια
  • 1 αγγούρι φρέσκο
  • 1 ματσάκι Ρόκα
  • 1 πιπεριά κόκκινη και μία κίτρινη
  • 1 Αβοκάντο
  • Κρουτόν
  • Τυρί χαμηλό σε λιπαρά

Για το dressing

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 φιλαράκια Βασιλικό φρέσκο πλατύφυλλο ψιλοκομμένο ή ξερή ρίγανη
  • ½ κουταλάκι μουστάρδα
  • 2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι

 

Εκτέλεση

Κόβουμε τη ρόκα, τη σαλάτα και τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και το αγγουράκι σε κυβάκια. Κόβουμε το μισό αβοκάντο σε χοντρά κομμάτια και το άλλο μισό το κρατάμε για το dressing. Ανακατεύουμε σε μια σαλατιέρα τα λαχανικά.

Λιώνουμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι, το βάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά του dressing σε ένα βαζάκι με καλό κλείσιμο και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε τα λαχανικά, ανακατεύουμε άλλη μία φορά, προσθέτουμε τα κρουτόν και πασπαλίζουμε με το τυρί.