Υλικά

  • 6 ασπράδια αυγών
  • 2 κρόκους αυγών
  • 150g νιφάδες βρώμης ή δημητριακά πρωινού ολικής αλέσεως
  • 100g ξηρούς καρπούς(αμύγδαλα, καρύδια ή φουντούκια)
  • 3 φρούτα(μήλο ή μπανάνα)
  • 1 κ.γλ. βανίλια
  • ½ κ.γλ. κανέλα
  • 1 baken powder
  • 4 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Αλέθω τους ξηρούς καρπούς και τους αναμιγνύω με την βρώμη ή τα δημητριακά.

Στο μπλέντερ πολτοποιώ τα φρούτα.

Χτυπώ τα ασπράδια, τους κρόκους, την βανίλια και την κανέλα.

Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί προσθέτοντας και το baken powder.

Σε πυρέξ απλώνω μια αντικολλητική φόρμα και ρίχνω το μίγμα.

Το ψήνω στους 200oC για περίπου 50΄.

Όταν θα είναι έτοιμο το περιχύνω με το μέλι.