Υλικά

  • 1 ½ cup αλεύρι ολικής
  • ½ cup αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 1 κ.σ. σόδα
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • ½ κ.γλ. Αλάτι
  • ½ cup χουρμάδες ψιλοκομμένους
  • 3/4 cup καρύδια
  • 2 κ.σ. espresso (προαιρετικά)
  • 3 μπανάνες ώριμες (λιωμένες με πιρούνι)
  • 1/4 cup ελαιόλαδο
  • ½ cup γάλα βρώμης
  • 1/4 cup σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. λιναρόσπορο
  • 2 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε & το αλεύρι αμυγδάλου.

Στην συνέχεια baking powder, σόδα, κανέλα, αλάτι, καφέ & τον πουρέ μπανάνας.

Ανακατεύουμε τα υγρά στοιχεία, ελαιόλαδο, γάλα βρώμης, σιρόπι σφενδάμου, αυγό και εκχύλισμα βανίλιας. Τα προσθέτουμε στα στερεά.

Τέλος προσθέτουμε τους χουρμάδες & τα καρύδια & ανακατεύουμε.
Ψήνουμε στους 180°C για 60-65’.