Υλικά

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 400-500g φρέσκα άσπρα μανιτάρια, ψιλοκομμένα ή αλεσμένα στο μπλέντερ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 κούπα φακές βρασμένες
  • 3/4 κούπας τριμμένη τυρί σκληρό χαμηλό σε λιπαρά
  • 1/2 κούπα τριμμένα καρύδια
  • 1/4 κούπας ρύζι βρασμένο
  • 1/4 κούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός, δυόσμος ή κόλιαντρο
  • 2 αυγά
  • μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Τα μαγειρεύετε για περίπου 20-25 λεπτά. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα βάζετε σε ένα μπολ και τα αφήνετε να κρυώσουν. Έπειτα τα ανακατεύετε με τις φακές, το τυρί, τα καρύδια, το ρύζι, το μυρωδικό (που θα επιλέξετε), τα αυγά και το πιπέρι. Καλύψτε το βάλτε το για λίγο στο ψυγείο. Πλάστε μπιφτέκια και ψήστε τα για περίπου 10 λεπτά σε να ταψί που θα έχετε αλείψει με λάδι.