Υλικά

180 γρ. κινόα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
1 κ.σ. μέλι
Αλάτι & πιπέρι
Τζίντζερ
1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
Μερικά μπουκετάκια μπρόκολου
Δυόσμο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βάζουμε την κινόα σε ένα μπολ με μπόλικο νερό για 5 λεπτά. Ξεπλένουμε πολύ καλά.

Βάζουμε την κινόα με 1L νερό, σε δυνατή φωτιά για να βράσει για 15-20 λεπτά.

Aνακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ, τον χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ, το μέλι, το τζίντζερ, ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε τα κομμένα λαχανικά (κρεμμύδι, πιπεριές, μπρόκολο) με την βινεγκρέτ.

Όταν η κινόα είναι έτοιμη, τη σουρώνουμε και τη βάζουμε στο μπολ με τα λαχανικά και τη βινεγκρέτ.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου.