• 500 γρ. τόνος Αλονήσου
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 λάιμ
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 αβοκάντο κομμένα σε κύβους
  • 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 cup κινόα για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Βάζουμε την κινόα σε ένα μπολ με μπόλικο νερό για 5 λεπτά. Ξεπλένουμε πολύ καλά.

Βράζουμε την κινόα με 1L νερό σε δυνατή φωτιά για 15-20 λεπτά.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τόνο, το κρεμμύδι, το λάιμ, πιπέρι & αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε και παγώνουμε καλά για 1 ώρα στο ψυγείο.

Απλώνουμε τη βρασμένη σε αλατισμένο νερό κινόα σε πιατέλα.
Προσθέτουμε το αβοκάντο και το κόλιανδρο στον τόνο, ανακατεύουμε και τα βάζουμε πάνω στην κινόα.