- 500 γρ. τόνος Αλονήσου
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 λάιμ
- Αλάτι & πιπέρι
- 1 αβοκάντο κομμένα σε κύβους
- 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 cup κινόα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε την κινόα σε ένα μπολ με μπόλικο νερό για 5 λεπτά. Ξεπλένουμε πολύ καλά.
Βράζουμε την κινόα με 1L νερό σε δυνατή φωτιά για 15-20 λεπτά.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τόνο, το κρεμμύδι, το λάιμ, πιπέρι & αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε και παγώνουμε καλά για 1 ώρα στο ψυγείο.
Απλώνουμε τη βρασμένη σε αλατισμένο νερό κινόα σε πιατέλα.
Προσθέτουμε το αβοκάντο και το κόλιανδρο στον τόνο, ανακατεύουμε και τα βάζουμε πάνω στην κινόα.