Υλικά
- 1 σακούλα ανάμεικτα θαλασσινά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 ½ κούπα ρύζι
- Αλάτι & πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τα σοτάρετε.
Προσθέτετε τα θαλασσινά και ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Τα θαλασσινά θα βγάλουν νερό οπότε αφήστε τα να βράσουν με αυτό.
Παράλληλα βάλτε το ρύζι να βράσει.
Όταν τα θαλασσινά θα είναι έτοιμα προσθέστε το ούζο και αφήστε τα θαλασσινά να πάρουν τη γεύση του.
Όταν δέσει η σάλτσα με τα θαλασσινά τα αποσύρετε από τη φωτιά. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο το στραγγίζετε και το βάζετε πάλι στην κατσαρόλα.
Προσθέστε το μείγμα θαλασσινών και λίγο λάδι και αφήστε τα για λίγο σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας καλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.