• 300γρ. φασόλια άσπρα, μέτρια
  • 6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, καθαρισμένα καλά
  • 2 καρότα μεγάλα, τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 ντομάτα μεγάλη, ώριμη

Για τη σάλτσα

  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένα φύλλα λουίζας
  • αλάτι

εκτέλεση

Μουλιάζετε τα φασόλια αποβραδίς. Την άλλη μέρα τα ξεπλένετε και τα βάζετε να βράσουν.
Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τρίβετε τα καρότα στον τρίφτη και ψιλοκόβετε ντομάτα
Διαλύετε τη μουστάρδα μέσα στο χυμό λεμονιού και προσθέτετε τα φύλλα λουίζας.

Χτυπάτε το μίγμα μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύετε πολύ καλά όλα και προσθέτετε τη σάλτσα, ανακατεύετε ξανά και σερβίρετε.